Individen ges mer inflytande över lönen

ST2003-11-25
Arbetets krav, individens skicklighet och löneläget i omvärlden ska avgöra lönenivån.
Facket ska arbeta för höga ingångslöner, och lönen ska kunna sättas i direkta samtal mellan chef och medarbetare.

Förbundsstyrelsens förslag till lönepolitik i ST gick igenom i huvudsak ograverat, efter en sparsam och kortfattad debatt.

Lönesättningssamtal, där chef och medarbetare avgör lönen utan fackets direkta inblandning, ska kunna användas där medlemmarna så vill. Förutsättningen är att parterna lokalt är överens om bland annat lönekriterier och bedömningssätt vad gäller den enskildes skicklighet och resultat.

De enskilda löneöverenskommelserna ska dock bekräftas i ett kollektivavtal.

Enbart faktorer som har med arbetet att göra ska värderas. Facket ska inte acceptera osakliga löneskillnader, ingen ska förlora i löneutveckling på grund av föräldraledigheter. ST ska också sträva efter att synliggöra – och motarbeta – värderingar som leder till att kvinnors arbete värderas lägre än mäns.

Att bevaka medlemmarnas ingångslöner blir allt viktigare, sägs i det lönepolitiska dokumentet. ST-Geologiska varnade för att äldre anställda känner sig åsidosatta när deras löner inte höjs i motsvarande mån men fick inte gehör för sin motion. Höga ingångslöner ses som en möjlighet att uppvärdera yrken som utvecklats till en högre svårighetsgrad. Det lönar sig på sikt även för de redan anställda, ansåg majoriteten.

I löneförhandlingarna ska facket ägna mer kraft åt det som styr lönesättningen – strukturer, principer, kriterier och former för lönesättningen – än den enskildes lön. Parterna ska gemensamt utveckla metoder för detta.

Målet är att alla medlemmar ska känna till och acceptera lönekriterierna och uppleva lönerna som rättvisa. Alla ska veta varför man har den lön man har och hur man kan påverka den.

Den enskilde medlemmen ska få ett ökat inflytande över den egna lönen, dels genom direkta lönesättningssamtal, dels via löne- eller utvecklingssamtal. De medlemmar som vill ska ha möjlighet att samtala med sin fackliga företrädare om sin lön och andra frågor.

Inte bara utbildning ska premieras lönemässigt, framhöll kongressledamoten Maud Lundqvist från ST-FK.

– Den tysta kunskapen och erfarenheten måste lyftas fram, ansåg hon.

Kongressen slog också fast att erfarenhetskompetens ska uppvärderas och valideras.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.