Inga ersättare för civilanställda

POLISEN2003-11-19

Polisen i Västernorrland har ont om pengar. Därför ska vikariat för civilanställda inte återbesättas. Om någon säger upp sig ska det inte anställas någon ny.

Det är tio vikariat som inte kommer att återbesättas. Det ska inte heller anställas några ersättare för dem som slutar eller går i pension.

– Det innebär att vi kommer att vara färre personer som ska dela på jobbet. Särskilt tills dess att de som är sjuka och barnlediga kommer tillbaka, säger STs sektionsordförande Elisabet Holmbom.

Hon förklarar att polismyndigheten måste spara 16 miljoner kronor. Orsaken är pensionsavgångar och höga kostnader för övertidsersättningar.

Myndigheten har bildat en arbetsgrupp som ska se hur de civilanställdas arbetsuppgifter kan rationaliseras.

– Trots att poliserna måste ta över våra arbetsuppgifter är det bara oss civilanställda man sparar in på när ekonomin blir sämre. Det känns hemskt att vårt arbete inte värdesätts mer, säger Elisabet Holmbom.

Hon befarar att färre civilanställda leder till sjukskrivningar och utbrändhet bland dem som blir kvar.

– Det finns ju inga arbetsuppgifter att ta bort. Vi är för lite folk redan idag. Konsekvensen blir att myndigheten måste sänka servicenivån gentemot allmänheten, säger Elisabet Holmbom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA