Ingen dag är den andra lik

MEDLEM I ST2003-11-28

Arbetsuppgifter: Jag arbetar på Certifieringsenheten. I jobbet ingår ledningsuppgifter och att vara revisionsledare för kvalitets-, miljö- och arbetsmiljörevisioner ute på företagen. Till det sistnämnda hör att jag reviderar arbetssättet när det gäller ledningssystem, det vill säga företagen ska leva upp till krav enligt vissa standarder för kvalitet, arbetsmiljö och yttre miljöer. Vi har till exempel certifiering för systematiskt arbetsmiljöarbete. Det innebär att SP kontrollerar att företagen lever upp till arbetsmiljöföreskrifterna.

Alla medarbetare är mycket självgående och som assisterande enhetschef leder jag detta arbete och driver projekt för att förändra arbetssätt och datasystem.

Det bästa med jobbet: Jag är laboratorieassistent i botten och har under mina 22 år på SP arbetat som kemiingenjör, projektledare, revisor och senaste året även haft arbetsledande uppgifter. Varje dag är spännande och ingen dag är den andra lik. Jag får hela tiden utvecklas och lära nya saker.

Det vill jag förändra i jobbet: Vi arbetar i en växande organisation och behöver bland annat tydligare rutiner – även vad gäller att påverka den yttre miljön. Vi borde exempelvis oftare åka tåg i jobbet. Alla anställda måste också få mer chans att utvecklas så att vi uppnår det goda arbetet.

Därför är jag med i ST: Hade inte facket funnits så hade vi inte haft de arbetsvillkor vi har.

Viktigaste frågan för facket: Att påverka arbetsgivaren så att personalen får den utbildning och utveckling som krävs för att SP ska hänga med i samhällsutvecklingen. Alla personalkategorier måste värderas så att de får rätt lön. Internt i ST är viktigaste frågan att SPs anställda tillhör den fackliga organisation som passar våra behov. ST har egentligen otillräckliga resurser för oss som är ”udda” och har en arbetsgivare som tillhör Almega. När vi läser vår tidning ska vi inte behöva tänka att ”detta troligen inte gäller mig”.

FAKTA

Namn: Ingrid Isaksson
Ålder: 46 år
Bor: I villa i Dalum, strax utanför Ulricehamn
Familj: Maken Matti och de vuxna barnen Mattias och Manella
Yrke och arbetsplats: Assisterande enhetschef på Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut i Borås
Månadslön: 31 000 kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.