Ingen motkandidat till Britta Lejon

KONGRESS2016-05-24
Britta Lejon och Peter Lennartsson har inga motkandidater till posterna som ordförande och förste vice ordförande i ST. Däremot har Tobias Bjerman nominerats till andre vice ordförande. Därmed har valberedningens kandidat Tom Johnson en utmanare.

Halv sex på tisdagskvällen gick tiden ut för ombuden på STs kongress att nominera personer till uppdrag inom förbundet. Då stod det klart att Britta Lejon och Peter Lennartsson är ohotade som ordförande respektive förste vice ordförande för ST.

Valberedningen har också föreslagit att Tom Johnson, ST inom Polisen, ska få fortsätta som andre vice ordförande. Till denna post har dock även Tobias Bjerman, ST inom SiS, nominerats. Det innebär att kongressombuden i en omröstning kan komma att få avgöra vem som får den tredje posten i förbundets presidium under de kommande fyra åren.

Till de nio övriga platserna i förbundsstyrelsen har tre personer nominerats utöver dem som finns med i valberedningens förslag. En av dem sitter i den avgående förbundsstyrelsen: Per Sunneborn, ST inom Kriminalvården. De övriga två är Stefan Bieder, ST inom spårtrafiken, och Anneli Gårdbäck, ST inom CSN. 

Sex personer har nominerats som ersättare utöver de sex som finns i valberedningens förslag: Stefan Bieder, ST inom Spårtrafiken, Pierre Ahlgren, ST inom Länsstyrelserna, Anita Engvoll, ST inom Regeringskansliet, Paul Karlsson, ST inom Polisen, Zenita Eriksson, ST inom Kriminalvården och Anna Lind, ST inom Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Kongressen väljer ny förbundsstyrelse på onsdag eftermiddag.

Valberedningens förslag till ny förbundsstyrelse

Ordförande: Britta Lejon   

Förste vice ordförande: Peter Lennartsson, ST inom Flygledningen

Andre vice ordförande Tom Johnson, ST inom Polisen

Ordinarie ledamöter:

Annika Aronsson, ST inom universitets- och högskoleområdet

Åsa Elisabeth Hole, Nämnden för statligt stöd till trossamfund

Linda Englund, ST inom Skatteverket

Mikael Sandberg, ST inom Arbetsförmedlingen

Per-Åke Alenius, ST inom Postnord

Sanna Norblad, ST inom Migrationsverket

Siv Norlin, ST inom Försäkringskassan

Thomas Åding, ST inom Försäkringskassan

Tobias Bjerman, ST inom SiS

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.