Annons:

Bild: Kriminalvården

Intagen varnas efter hot mot kriminalvårdare

KRIMINALVÅRDEN2023-01-25

En man som hotat flera kriminalvårdare i samband med en visitation varnas nu av anstalten Hall.

Mannen, som är dömd för mord och avtjänar sitt straff på anstalten Hall, har enligt Kriminalvården gjort sig skyldig till hot mot tjänsteman.

Det var i början av januari som mannen blev irriterad vid en visitation, när personalen bad honom att ta av sig sina tofflor. När han ombetts att inte kasta skorna gjorde mannen utfall och utdelade slag i luften nära kriminalvårdaren, enligt myndighetens utredning.

Mannen ska därefter fortsatt ha uppträtt hotfullt och aggressivt mot flera medarbetare. Situationen upplevdes som obehaglig och skrämmande av personalen, som berättat att mannen hyperventilerade och sade ”vill ni att jag ska få livstid?”.

Anstalten konstaterar i sitt beslut att mannens misskötsamhet bedöms som allvarlig. Han tilldelas därför en varning, något som i ett senare skede kan påverka mannens möjligheter till villkorlig frigivning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA