Jag är en museimänniska

MEDLEM I ST2003-12-16

Arbetsuppgifter: Jag är sekreterare för myndigheten och ledningskansliet. Härifrån sköts det övergripande arbetet för de fyra museerna: Etnografiska i Göteborg, som ska gå upp i Världskulturmuseet 2003, och i Stockholm Folkens museum, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet.
Vidare sköter jag protokollföringen för styrelsen, diariet och även lite ekonomi. Dessutom beställer jag resor – jag har resebyråutbildning i botten – och administrerar internationella konferenser. Därför har jag nytta av språk i jobbet, engelska och tyska.

Det bästa med jobbet: Arbetskamraterna och att jag fått vara med om att bygga upp något nytt – en ny myndighet och ett nytt museum. Efter 26 år på Göteborgs universitet kom jag hit 1999 till ett helt tomt kontor. Jag trivs med att ha kontakt med alla olika personalgrupper som arkitekter, etnografer och alla möjliga. Och jag har alltid gillat att gå på museer, sen jag var liten.

Fritid: Jag tycker om att lyssna på klassisk musik och går gärna på konserthuset. Likaså gillar jag bio, särskilt filmer från 40-talet. Vi är ofta i sommarstugan på Skaftö och åker ut mycket med vår motorbåt sommartid.

Det vill jag förändra i jobbet: Inget speciellt, jag har tillsammans med min chef fått bygga upp administrationen.

Därför är jag med i ST: Ända sedan jag började arbeta på universitetet 1974 har jag varit med, har aldrig ifrågasatt det. Och jag tycker att det är osolidariskt att bara vara med i a-kassan.

Viktigaste uppgiften för facket: Att få med och engagera ungdomarna. Facket måste ändra sig, väcka intresse hos de unga och ta upp deras frågar. Ungdomar vet så lite om arbetslivet när de börjar arbeta.

Fakta:

Namn: Agneta Österlund.
Ålder: 49 år.
Bor: Hyresrätt i Mölndal.
Familj: Maken Lennart och utflugna sönerna Jonas, 25 år, och
Niklas, 20 år.
Arbetsplats: Ledningskansliet för Statens Museer för
Världskultur i Göteborg.
Månadslön: 19 600 kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA