Jag har aldrig funderat på att byta

MEDLEM I ST2003-12-16

Arbetsuppgifter: Hjälpmedelsinstitutet jobbar för säkra och bra hjälpmedel till funktionshindrade personer. Institutet administererar bidrag till kommuner och andra, provar vissa hjälpmedel som rullstolar och sängar, producerar informationsskrifter och anordnar utbildningar.
Jag har hand om ”pengaflödet”, det vill säga ansvarar för hantering av kassa, post- och bankgirokonton, utbetalningar och penningplaceringar. Jag sköter också huvudbokföringen, redovisningar till skattemyndigheten och distribuerar ekonomirapporter till projektledarna. I mitt arbete ingår även administration kring olika bidragsprojekt som institutet ansvarar för.

Fritid: Jag läser, det är i stort sett det enda…och plockar blåbär! Det blir mycket deckare och en del finsk poesi. Minette Walters är en av favoriterna.

Det bästa med jobbet: Jag har jobbat här i 22 år, och har aldrig på allvar funderat på att byta. Jag har mycket kontakt med mina ”kunder” i huset. Och det finns utvecklingsmöjligheter. En bra arbetsledare har fått mig att pröva på nya saker, ta andra arbetsuppgifter och lita på mig själv.
Vi har alla yrkeskategorier: ingenjörer, arbetsterapeuter, tekniker, beteendevetare, socionomer och många informatörer. Vi är 87 anställda så man lär känna alla. Det har alltid varit en god anda här, och jag har faktiskt roligt på jobbet!

Det vill jag förändra i jobbet: Ärligt talat ingenting just nu, eftersom vi står inför en omfattande omorganisation. Vi ska bli tydligare utåt.

Därför är jag med i ST: Det har varit självklart. Men jag har också sett på nära håll hur bra det är, man kan få bra hjälp och stöd om det krisar till.

Viktigaste frågan för facket: Att värna den psykosociala arbetsmiljön, mot stress och utbrändhet. Och lönerna. Även om vi har individuella löner är det centrala avtalet grunden.

Fakta:

Namn: Aulikki Linnala
Ålder: 48 år
Bor: I ett radhus i Vällingby i västra Stockholm
Familj: Maken Harri som jobbar på Ericsson i Kista och tre
barn, 20, 14 respektive 12 år
Yrke: Ekonomiadministratör
Arbetsplats: Hjälpmedelsinstitutet
Månadslön: 18 616 kr

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA