"Jag tänker inte lägga ned Arbetsförmedlingen"  

ARBETSFÖRMEDLINGEN2017-09-19

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson menar att Arbetsförmedlingen har problem med ledning, styrning och effektivitet. ”Men jag kommer inte att lägga ned Arbetsförmedlingen”, säger hon i en intervju med SvDs ekonomistudion.

Alliansen sade tidigare i år att de vill lägga ned Arbetsförmedlingen och i stället låta andra aktörer ta ansvar för att hjälpa arbetssökande att få jobb.

Nu säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson att det inte är aktuellt.

”Jag kommer inte att lägga ned Arbetsförmedlingen. Det behövs en sådan aktör”, säger hon i SvDs program ekonomistudion.

Ylva Johansson medger att Arbetsförmedlingen har problem med ledning, styrning och effektivitet. För att komma till rätta med det kommer regeringen att lägga fram ytterligare förslag på förändringar för Arbetsförmedlingen framöver, säger hon.

”Arbetsförmedlingen har förbättrats, men jag är inte nöjd, det finns mycket kvar att göra”, säger Ylva Johansson i programmet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA