A-kassor får miljonanslag

A-KASSAN2020-06-05

Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, har tagit fram ett förslag på fördelning av regeringens extra anslag om 100 miljoner kronor med anledning av coronakrisen. Enligt förslaget får STs a-kassa 732 686 kronor.

IAF har haft regeringens uppdrag att ta fram ett förslag om fördelning av ett tillfälligt bidrag om 100 miljoner kronor till a-kassorna. Syftet med bidraget är att det ska få så stor positiv påverkan på deras samlade handläggningstider som möjligt.

IAFs förslag baseras framförallt på inflödet av ärenden till arbetslöshetskassorna. Förslaget innebär att de a-kassor som hittills har haft störst ärendeinflöde och därmed löper störst risk för ökade handläggningstider också får störst bidrag. Dessutom föreslår IAF att alla a-kassor får ett grundbelopp på 200 000 kronor vardera, för att minska risken för förlängda handläggningstider hos framförallt mindre a-kassor som bedöms vara mer sårbara för sjukfrånvaro.

Mest pengar går enligt IAFs förslag till Unionens a-kassa, 18,6 miljoner kronor, Hotell- och restaurangs a-kassa, 15,9 miljoner kronor, och Alfa-kassan, 13,6 miljoner kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

A-kassan Corona
Inlagt av Bo gullbrandson (ej verifierad) tis, 03/02/2021 - 15:15
Handläggningstiderna har inte minskat utan ökat. Hur ska folk överleva utan pengar till mat räkningar som inte kan betalas? Pandemi och att vara fattig är en total katastrof.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA