A-kassor får miljonanslag

A-KASSAN2020-06-05
Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, har tagit fram ett förslag på fördelning av regeringens extra anslag om 100 miljoner kronor med anledning av coronakrisen. Enligt förslaget får STs a-kassa 732 686 kronor.

IAF har haft regeringens uppdrag att ta fram ett förslag om fördelning av ett tillfälligt bidrag om 100 miljoner kronor till a-kassorna. Syftet med bidraget är att det ska få så stor positiv påverkan på deras samlade handläggningstider som möjligt.

IAFs förslag baseras framförallt på inflödet av ärenden till arbetslöshetskassorna. Förslaget innebär att de a-kassor som hittills har haft störst ärendeinflöde och därmed löper störst risk för ökade handläggningstider också får störst bidrag. Dessutom föreslår IAF att alla a-kassor får ett grundbelopp på 200 000 kronor vardera, för att minska risken för förlängda handläggningstider hos framförallt mindre a-kassor som bedöms vara mer sårbara för sjukfrånvaro.

Mest pengar går enligt IAFs förslag till Unionens a-kassa, 18,6 miljoner kronor, Hotell- och restaurangs a-kassa, 15,9 miljoner kronor, och Alfa-kassan, 13,6 miljoner kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

A-kassan Corona
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.