Kemikalieinspektionen varslar 38 anställda

KEMIKALIEINSPEKTIONEN2024-06-26

Minskade anslag är orsaken till att 38 anställda på Kemikalieinspektionen riskerar uppsägning, meddelar myndigheten i ett pressmeddelande.

Kemikalieinspektionen har i dagsläget omkring 290 anställda. Sedan början av 2024 har myndigheten satt stopp för nyanställningar och en majoritet av de provanställningar som gjorts har också avslutats.

Myndigheten bedömer att kostnaderna behöver minska med 35 miljoner kronor inför nästa år, på grund av att viss tillfällig finansiering som funnits sedan 2011 nu upphör.

”Vår största utgift är lönekostnader och för att få en budget i balans måste vi nu tyvärr förbereda oss på att minska antalet anställda”, kommenterar generaldirektören Per Ängquist varslet i pressmeddelandet.

Myndighetens varsel omfattar totalt 38 anställda och berör alla delar av verksamheten. Enligt myndigheten påverkar anslagsminskningen bland annat möjligheterna att arbeta förebyggande med kemikaliefrågor, både globalt och inom EU.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA