Koncentrerar sig på brev och paket

POSTEN2003-12-04

Posten ska koncentrera sig på sin kärnverksamhet brev och paket. Om betalservicen blir kvar beror på vad den redan tillsatta utredningen föreslår.

Postens koncernstyrelse fattade i onsdags beslut om ett antal strategier. Beslutet bygger på att Posten tagit intryck av vad kunderna tycker. Strategierna kan betraktas som viljeinriktningar som ska utvecklas under första kvartalet 2004.

Det betyder att Posten ska koncentrera sig på kärnverksamheten brev och paket och att man ser Sverige som huvudmarknad.

Vad som händer med betaltjänsterna, som idag ligger i Svensk Kassaservice, beror på vad den redan tillsatta statliga utredningen om kassaservicen kommer fram till. Den ska redovisa sitt resultat i maj 2004.

– Vi inom ST-Post har alltid tyckt att betaltjänsterna ska finnas kvar hos Posten och integreras med Postens övriga verksamhet. Men det ska inte uppfattas som att postkontoren kommer tillbaka, säger Kjell Öström, ST-Post.

Posten står just nu också mitt i en stor omorganisation som ska var klar i september 2004. Stora administrativa rationaliseringar väntas enligt Kjell Öström, men än vet ingen hur många som kan bli övertaliga.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Statliga bolag
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA