Kortare bostadskö ingen hjälp för studenter

NYHET2005-01-12

Sveriges förenade studentkårer reagerar på en artikel i DN som säger att bostadskön i Stockholm minskar. ” Kortare köer till lyxboende innebär inte att bostadsbristen är löst”, menar Kristoffer Burstedt, vice ordförande för SFS.

Av:  Christian Örjestål

Bostadskön i Stockholm minskar. Det rapporterar i alla fall Dagens Nyheter i dag. Men enligt Sveriges förenade studentkårs, SFS, bostadsrapport fattas det hela 16 000 studentbostäder i Stockholm och 62 000 i landet.

— Vi får inte låta oss luras av uttalanden om kortare köer. Faktum är att bostadsbristen förvärras varje år och med nuvarande takt kommer det att ta 30 år att bygga ikapp bristen på studentbostäder, säger Kristoffer Burstedt.

De kortare köerna förklaras av att det byggs fler, men framförallt dyrare, lägenheter i Stockholm just nu. Studenter tillhör en redan ekonomiskt svag grupp och deras köpkraft har försämrats med 22 procent mellan 1991 och 2001. Under samma period har hyrorna stigit med 65 procent.

— Det är en ekvation som inte går ihop, säger Kristoffer Burstedt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA