Kriminalvårdare attackerad i Norrtälje

KRIMINALVÅRDEN2011-11-16

I går kväll blev en manlig kriminalvårdare överfallen i centrala Norrtälje. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. Det är okänt om händelsen har samband med arbetet.

Den manlige kriminalvårdaren är anställd vid Anstalten Norrtälje. Efter arbetstidens slut vid cirka 21 30 gick han på en promenad i Norrtälje. Han attackerades då av en okänd person som riktade något slags skjutvapen mot honom.

Enligt Kriminalvården träffades vårdaren i armen/axeln och han blev också sparkad. Han kunde själv kontakta polis och fördes till sjukhus med relativt lindriga skador. Enligt Kriminalvården finns inget som tyder på att händelsen går att koppla till mannens anställning inom Kriminalvården eller tjänstgöringen på anstalten.

Norrtelje Tidning rapporterar att polisen inlett en förundersökning om försök till mord. I övrigt vill polisen inte kommentera om man har någon misstänkt gärningsman eller vad som kan ha varit motivet till överfallet.
”Vi har vissa uppgifter att jobba med, men då utredningen precis har inletts vill vi inte lämna ut fler uppgifter i nuläget”, säger stationsbefälet Eva Bäckman till tidningen.

På onsdagsmorgonen var ännu ingen gripen som misstänkt för dådet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA