Kriminalvårdare hotas av åtal för vapenbrott

KRIMINALVÅRDEN2019-09-13
En anställd vid Kriminalvården hotas av åtal för grovt vapenbrott sedan han gripits av polis i Linköping med ett skarpladdat hagelgevär i bilen, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

I juli grep Polisen en man som är anställd vid en av Kriminalvårdens slutna anstalter. Enligt nyhetsbyrån Siren hade bilen när han stoppades övertejpade registreringsskyltar och han hade ett ombyggt, skarpladdat pumphagelgevär med sig.

"Står du med din bil mitt i natten i det här området med omgjorda registreringskyltar så blir du intressant för polisen", kommenterar chefsåklagaren Eva Nemec Nordh till Nyhetsbyrån Siren

Mannen erkänner det han anklagas för, men anser inte att brottet ska rubriceras som grovt. Enligt Siren kommer han också att åtalas för våldsamt motstånd mot poliserna som grep honom, samt ytterligare ett vapenbrott. En start- och knallpistol hittades vid husrannsakan i hans hem. Han hade ingen licens för vapnet. Geväret i bilen hade han en licens för, men inte för ombyggnationen, säger åklagaren till nyhetsbyrån.

”Den första tanken är att detta skulle ha en koppling till hans anställning, men vi har inte lyckats hitta något som styrker det. Vi har vänt och vridit på varje sten”, säger Eva Nemec Nordh till nyhetsbyrån.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.