Kriminalvårdsanställd greps på jobbet

KRIMINALVÅRDEN2024-05-22

En anställd vid Kriminalvårdens transportenhet greps på jobbet av polis i tisdags morse, skriver Sydsvenskan. ”Man blir påverkad när ens kollega blir hämtad av polis”, säger mannens chef Anders Christensson till tidningen.

Det var vid åttatiden på morgonen som civilklädd polis klev in på det kriminalvårdskontor där mannen arbetade. Enligt vittnesuppgifter till Sydsvenskan belades mannen med handbojor och fördes ut. Polisen gjorde också husrannsakan i mannens skåp och bil.

Den gripne är anställd på Kriminalvårdens nationella transportenhet och har enligt tidningen arbetat vid myndigheten i flera år. Sydsvenskan skriver att tidningen fått uppgifter om att den gripne misstänks för samröre med kriminella.

”Det var inget drama i bemärkelsen att allt gick lugnt till. Men kollegorna på kontoret blev självklart berörda. Man blir påverkad när ens kollega blir hämtad av polis”, säger Anders Christensson, sektionschef på Kriminalvårdens nationella transportenhet, till tidningen.

Enligt Anders Christensson har den gripne varit en skötsam medarbetare under alla år som han arbetat vid enheten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA