Kvinnliga studenter mår sämre

HÖGSKOLA2006-03-30

Kvinnliga studenter mår sämre än manliga. Det visar en undersökning som gjorts av studentkåren vid Uppsala universitet.

På uppdrag av studentkåren har ett undersökningsföretag genomfört telefonintervjuer med 600 studenter. Fyra av tio kvinnliga studenter uppgav att de ofta har huvudvärk, och en av tre kände sig ibland deprimerade eller nedstämda. Motsvarande siffra bland de manliga studenterna var två av tio.

Studierna, arbetslivet efter examen och ekonomin är de områden flest studenter oroar sig för. Två av tre ansåg att den fysiska studiemiljön är bra. Fler kvinnor än män kände sig negativt särbehandlade på grund av kön.

Fyra av tio studenter arbetar extra vid sidan av studierna, och hälften av dem uppger att de inte skulle klara ekonomin utan extraknäck. Fem av tio manliga studenter och fyra av tio kvinnliga ansåg att deras ekonomi var god. En av tre sa att de under förra terminen avstått från att köpa kurslitteratur av ekonomiska skäl.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA