Kvinnor duktigare i högskolan

HÖGSKOLAN2011-12-16
Oavsett ålder, studieform, distans- eller campusstudier, presterar kvinnor bättre än män i högskolan. Det visar aktuell statistik från Statiska Centralbyrån, SCB, och Högskoleverket.

Också på mansdominerade utbildningar är det kvinnorna som står för den högsta examensfrekvensen. Det visar den nya statistiken från Högskoleverket och SCB.

De som läser yrkesexamensprogram presterar bäst, följt av studenter på program mot generell examen. Studenter på fristående kurser, särskilt vid distansstudier, får sämre resultat. I genomsnitt är prestationsgraden fem procentenheter högre bland kvinnor.

I statistiken redovisas prestationsgraden, det vill säga antalet helårsprestationer delat med antalet helårsstudenter. Som helårsprestation räknas att man åstadkommit 60 högskolepoäng under läsåret.

Prestationsgraden har minskat från 84 till 79 procent de senaste fem åren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.