Låg lön på Posten

NYHET2004-11-04

Efter 45 år i Posten har jag uppnått en lön på 17 500 kronor. Den sista tusenlappen fick jag i senaste förhandlingen. Är detta rimligt?

Inte nog att man har dålig lön. Pensionen blir ju också dålig.
Utan att skryta har jag varit väldigt duktig på mina arbetsplatser vid Postgirot och Personkontot tills det togs tillbaka av Nordbanken 1995.

Efter det har jag inte haft någon löneutvecklig förrän i den senaste förhandlingen. Dessutom fick jag arbetsskada av att sitta på åtta olika postkontor, att lägga in fullmakter på data på arbetsplatser som inte var ämnade att sitta åtta timmar om dagen på.

På grund av detta blev jag sjukskriven cirka tre år, men arbetar nu heltid på ett toppenjobb. Jag blev erbjuden pension år 2003 men tackade nej då jag inte skulle kunna leva på denna.

Om jag har tur får jag löneförhöjning nästa gång också, men eftersom jag är över 60 år så får jag inte mycket som är pensionsmedförande lön.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA