Landshövding ångrar "rödgrön röra"

FÖRVALTNING2014-10-07

”Det är visst inte bara den rödgröna politiken som luktar pårökt.” Så låter ett inlägg om nyutnämnda ministern Kristina Persson i Facebookgruppen Rödgrön röra. Landshövding Jöran Hägglund är med i gruppen, något han i dag ångrar.

Jöran Hägglund blev landshövding i Jämtlands län i april. Tidigare har han varit partisekreterare i Centerpartiet och statssekreterare på näringsdepartementet. Under sin tid som statssekreterare kritiserade han den dåvarande landshövdingen Britt Bohlin, S, för att hon var med i en regeringskritisk Facebookgrupp: ”Kan jag finna 100 000 människor som vill bli av med Maud Olofsson?”

Britt Bohlin visade brist på omdöme, ansåg han. ”Jag måste ju kunna kliva upp på morgonen och se mig själv i spegeln och fundera på med vilken lojalitet jag bedriver mitt arbete som landshövding”, sa han i en kommentar till Östersundsposten.

Nu avslöjar Länstidningen Östersund att Jöran Hägglund själv är med i gruppen Rödgrön röra, som sprider negativa kommentarer om såväl Kristina Persson som Miljöpartiets språkrör Åsa Romson, nyutnämnd miljöminister och vice statsminister. ”Wanted – miljöbov”, sägs det vid en bild av Åsa Romson. Om Kristina Persson sägs att ”Det är visst inte bara den rödgröna politiken som luktar pårökt.”

Jöran Hägglund säger till Länstidningen Östersund att han har anledning att gå igenom sin Facebooksida och bland annat rensa ut gruppen Rödgrön röra. ”Det finns inga ursäkter.”

Han deklarerar också att han står fast vid sin tidigare uppfattning att en landshövding ska avstå från partipolitiska roller.

”Ja, absolut, så är det ju. Det är en tjänstemannaroll, så den bör vara partipolitiskt obunden.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA