Länsstyrelserna ska granska hur riktlinjer följs

LÄNSSTYRELSERNA2020-06-12
Länsstyrelserna får regeringens uppdrag att löpande hålla koll på hur rekommendationerna i coronapandemins spår efterlevs. Länsstyrelserna ska också följa upp hur smittspridningen påverkas av ökat resande.

Regeringen har gett länsstyrelserna i uppdrag att följa hur rekommendationer, riktlinjer och råd gällande resor inom landet och sommaraktiviteter efterlevs. Länsstyrelserna ska också hjälpa till med uppföljningen av hur smittspridningen över landet påverkas av ett ökat resande.

”Syftet med uppdraget är att regeringen ska kunna vidta nödvändiga åtgärder om det finns indikationer på en ökad smittspridning i landet under sommaren. Det är fortsatt viktigt att följa de rekommendationer och riktlinjer som finns för att skydda våra äldre och andra riskgrupper”, kommenterar socialminister Lena Hallengren, S, länsstyrelsernas nya uppdrag i ett pressmeddelande.

Länsstyrelserna ska samverka med andra berörda myndigheter, som Folkhälsomyndigheten, regionerna och kommunerna. Uppdraget kommer att samordnas av länsstyrelsen i Skåne län, och löpande redovisas till socialdepartementet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.