Länsstyrelserna ska granska hur riktlinjer följs

LÄNSSTYRELSERNA2020-06-12

Länsstyrelserna får regeringens uppdrag att löpande hålla koll på hur rekommendationerna i coronapandemins spår efterlevs. Länsstyrelserna ska också följa upp hur smittspridningen påverkas av ökat resande.

Regeringen har gett länsstyrelserna i uppdrag att följa hur rekommendationer, riktlinjer och råd gällande resor inom landet och sommaraktiviteter efterlevs. Länsstyrelserna ska också hjälpa till med uppföljningen av hur smittspridningen över landet påverkas av ett ökat resande.

”Syftet med uppdraget är att regeringen ska kunna vidta nödvändiga åtgärder om det finns indikationer på en ökad smittspridning i landet under sommaren. Det är fortsatt viktigt att följa de rekommendationer och riktlinjer som finns för att skydda våra äldre och andra riskgrupper”, kommenterar socialminister Lena Hallengren, S, länsstyrelsernas nya uppdrag i ett pressmeddelande.

Länsstyrelserna ska samverka med andra berörda myndigheter, som Folkhälsomyndigheten, regionerna och kommunerna. Uppdraget kommer att samordnas av länsstyrelsen i Skåne län, och löpande redovisas till socialdepartementet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA