Lärosäte måste åtgärda brister i säkerhetsskydd

HÖGSKOLAN2024-06-20

Linköpings universitet måste åtgärda sju punkter där lärosätet brister i sitt säkerhetsskydd. Kravet kommer från Länsstyrelsen i Västra Götalands län, som genomfört en planerad granskning av universitetet.

Enligt ett beslut från Länsstyrelsen i Västra Götalands län ska Linköpings universitet åtgärda bristerna senast 31 augusti i år. Det handlar om brister i säkerhetsskyddsarbetet på en avgränsad del av universitet, men vad bristerna konkret består i är belagt med sekretess.

Enligt nyhetsbyrån Siren har Linköpings universitet ansökt om anstånd till 30 september för att rätta till bristerna.

Länsstyrelsen i Västra Götalands län är en av fyra länsstyrelser som bedriver tillsyn av kommuners, regioner och myndigheters arbete utifrån säkerhetsskyddslagen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Säkerhet
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA