Lennart Hällfors – Skickar materiel till Afghanistan

MEDLEM I ST2003-12-01

Arbetsuppgifter: Som gruppledare på materielenheten hanterar jag Räddningsverkets materiel. Nu har jag varit i Räddningsverkets internationella förråd på Landvetter och gjort i ordning materiel till de team som rest till Afghanistan för att bygga läger och serva FN. Det gäller allt från lastbilar, elverkskärror, hjullastare och snöröjningsutrustning till stabsutrustning, tält, sängar, kläder och mat för de första månaderna. Allt skickades i väg med världens största flygplan. De är så stora att vi kunde köra in lastbilarna med släp.

Nu arbetar jag i förrådet i Ljung utanför Herrljunga med att bygga upp en enhet för lättkirurgi.

Sedan Civilförsvarsstyrelsen avvecklades har vi fördelat dess materiel på olika kommuner.

När det är klart blir vi färre. Kanske klyvs Räddningsverket och Räddningsskolorna får en ny huvudman. Mycket är oklart. Men jag tror att den internationella verksamheten ökar.

Fritid: Snickrar en del, senast en altan. Mest är jag med familjen. Vi gör allt tillsammans, är ute och går eller lagar god mat. Sedan reser vi mycket, gärna två gånger om året. Ofta till Turkiet, men vi har varit i Thailand, på Cypern och Kanarieöarna också.

Det bästa med jobbet: Att få hjälpa till är kul och att få vara med själv är intressant. När det var jordbävning i Turkiet åkte jag med och byggde ett läger för läkare och sjuksköterskor. När det var krig i Rwanda var jag där.

Det här vill jag förändra i jobbet: Vi är lite folk och det ska hända mycket. Man får aldrig jobba färdigt utan ska vara överallt. Men så är det i hela samhället. Det behövs mer folk, men det kostar ju… Här ställer vi ofta upp sena kvällar och helger. Men det är viktigt när saker ska i väg till Afghanistan. Sedan kan vi flexa. Det är skönt.

Därför är jag med i ST: Tidigare var jag med i Seko, men tyckte att jag satt på två stolar så jag gick över. Facket är en trygghet och för din talan.

Viktigaste frågan för facket: Trivseln på jobbet och lönerna. Utan facket kan saker hanteras hur som helst. I ST är avgifterna vettiga.

FAKTA

Namn: Lennart Hällfors

Ålder: 45 år

Bor: I radhus i Kinna utanför Borås

Familj: Hustrun Pia, sonen André snart två månader, döttrarna Eveline och Pauline som flyttat hemifrån, Pias tvillingar Jenny och Emelie, 9 år

Yrke och arbetsplats: Gruppledare på materielenheten vid Räddningsverkets skola i Skövde

Månadslön: 19 200 kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA