Livsmedelskedjans myndigheter utreds

ÖVERSYN2007-11-30

Strukturen för statliga myndigheter inom ”livsmedelskedjan” ska ses över. I uppgiften ligger att identifiera verksamhet som staten eventuellt inte bör bedriva.

De statliga myndigheter som berörs av utredningen är Statens veterinärmedicinska anstalt, Livsmedelsverket och Fiskeriverket.

Regeringens motivering till utredningen är att statsförvaltningen ska bli mer effektiv. Även ny lagstiftning som rör livsmedelskedjan har visat på tydliga gränsdragningsproblem mellan myndigheterna, anser regeringen.

Utredningen ska analysera hur nuvarande myndighetsstrukturer fungerar och föreslå förbättringar. Till uppgiften hör också att peka ut vilken verksamhet som staten inte ska bedriva och föreslå hur denna ska hanteras.

– Detta är en av de frågor som vi gick till val på. Att förenkla och minska byråkratin går därför som en röd tråd genom regeringens arbete, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA