Luftfartsverket får ny generaldirektör

LUFTFARTSVERKET2017-02-24
Regeringen har utnämnt Ann Persson Grivas till ny generaldirektör på Luftfartsverket. Hon tillträder tjänsten 1 april.
Av:  Emmeli Nilsson

Ann Persson Grivas kommer närmast från ett uppdrag som biträdande generaldirektör på Försäkringskassan, där hon haft flera olika ledande befattningar sedan 2008. Innan dess har hon bland annat arbetat på Sony Ericsson, Vattenfall och SAS.

Infrastrukturminister Anna Johansson säger i ett pressmeddelande på Luftfartsverkets hemsida att Ann Persson Grivas kommer få hantera de utmaningar myndigheten står inför, och det effektiviseringsarbete som pågår.  Den 4 januari fattade Luftfartsverket ett inriktningsbeslut om att stänga fem flygledartorn och sköta flygledningen från Stockholm.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Luftfart
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.