Man avliden i arbetsplatsolycka på bangård

SPÅRTRAFIKEN2023-03-17

En man i trettioårsåldern avled på fredagen i en arbetsplatsolycka under växlingsarbete på Tågabs bangård i Kristinehamn.

Av:  Börge Nilsson

Anmälan kom in till polisen klockan 09.44 på fredagen, uppger polisens presstalesperson Mats Öhman. Olyckan inträffade på Bangårdsgatan i området Broängen i Kristinehamn.

En förundersökning om vållande till annans död i samband med en arbetsplatsolycka har inletts.

Lars Yngström, VD för Tågåkeriet i Bergslagen AB, bekräftar att en händelse har inträffat och att en medarbetare på deras företag är avliden.

Enligt pressinformatör Felicia Danielsson på Trafikverket var Statens haverikommission på fredagseftermiddagen på väg till olycksområdet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA