Martin Linder ny ordförande för Unionen

FACKLIGT2015-10-15
Martin Linder har utsetts till ny förbundsordförande för Unionen av förbundets kongress. Martin Linder har tidigare varit andre vice ordförande. Unionen är Sveriges största fackförbund för privatanställda tjänstemän.

Martin Linder är 41 år och utbildad marknadsekonom. Han har 15 års erfarenhet av fackligt arbete och har tidigare varit ledamot i industritjänstemannaförbundet Sifs styrelse och ledamot i regionstyrelsen för Unionen Göteborg.

”Att bli vald till förbundsordförande i Unionen är det finaste uppdrag och förtroende jag kan tänka mig. Med över 600 000 medlemmar och drygt 30 000 förtroendevalda har Unionen en unik kraft att leda utvecklingen av framtidens arbetsliv”, säger Martin Linder i ett pressmeddelande.

Den nya styrelsen för Unionen har en jämn könsfördelning med åtta kvinnor och åtta män. Styrelseledamöternas medelålder är 43 år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.