Medlemsantalet ökar i ST

ST2015-01-12
STs totala medlemsantal ökade från 91 000 till 91 500 under 2014. De yrkesverksamma medlemmarna blev 650 fler. ”Mycket positivt och glädjande”, säger STs kommunikationschef Anna Wickman.

– Nu har vi börjat vända trenden, säger Anna Wickman. Sedan juni 2014 har vi haft de bästa inträdessiffrorna på tio år. Särskilt roligt är att andelen unga medlemmar ökar stadigt.

STs har tappat medlemmar i många år, i synnerhet kring 2007-2008, då politiska beslut medförde försämringar i a-kassan och högre avgifter.

Enligt Anna Wickman beror medlemsökningen under 2014 på att hela organisationen satt fokus på medlemsvärvning. Extra ekonomiska resurser har också avsatts, en satsning som fortsätter i år.

– Vi har bland annat stärkt den lokala värvningen på arbetsplatserna. Förtroendevalda har fått stöd för att ställa frågan om en ny kollega vill bli medlem och medlemmar uppmuntras värva kollegor. Från förbundets sida har vi använt digitala kanaler och telefonuppringning, för att kontakta potentiella medlemmar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.