Medlemsavgifterna kan höjas

ST-KONGRESS2012-05-29

Förbundsstyrelsen föreslår att STs kongress beslutar om höjda medlemsavgifter. De flesta skulle enligt förslaget få en
höjning med 16 kronor i månaden. För pensionärerna ökar avgiften från 250 till 300 kronor per år.

STs medlemsavgifter varierar efter lön. Enligt förslaget justeras löne­intervallen och nivåerna så att den som ligger på högsta nivån och tjänar över 22 000 kronor i månaden får betala 216 kronor till förbundet, mot 200 kronor i dag. Har man lägre inkomst blir höjningen åtta kronor i månaden eller ingen alls.

Utöver förbundsavgiften tillkommer oftast lokala avgifter.

Bakgrunden till höjningen är det stora medlemstappet under senare år, framför allt i samband med försämringarna i a-kassan 2007.

STs ordförande Annette Carnhede tror att förslaget kan orsaka debatt på kongressen.

– Men vi kan inte spara oss ur krisen. Och vi ligger fortfarande i paritet med våra konkurrenter. Däremot behövs nog en diskussion med vissa avdelningar som har en hög lokal avgift.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

STs kongress ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.