Bild: Getty Images

Medlemsrabatten på tågresor försvinner

MEDLEMSFÖRMÅNER2024-01-15

Sedan årsskiftet har STs medlemmar inte längre någon reserabatt hos SJ. Avtalet mellan centralorganisationen TCO och tågtrafikbolaget har löpt ut utan att förnyas.

Tidigare har STs medlemmar haft tio procents rabatt på tågresor hos SJ som medlemsförmån. Från årsskiftet får de betala fullt pris för resorna.

Enligt Tjänstemännens centralorganisation, TCO, som tecknat avtalet med SJ för samtliga medlemsförbunds räkning, erbjuder tågtrafikföretaget inte längre förmånen.

– SJ ville inte förlänga det här medlemserbjudandet. Från vår sida hade vi gärna förnyat avtalet, för det har varit uppskattat bland medlemmarna. Men det var så det föll ut, säger Tora Heckscher, presschef på TCO.

Handlade det om några förändringar i avtalet eller ville SJ avsluta det helt?

– Det fanns inget annat erbjudande som låg på bordet eller så, utan SJ bestämde sig för att de behövde köra vidare.

Hon vill inte gå in närmare på anledningarna till att SJ valt att avsluta avtalet.

– Det är deras sak att svara på, säger Tora Heckscher.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löneförmåner
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA