Mer samarbete mellan tull- och skatteverken

NYHET2004-11-15

Skatteverket och Tullverket ska fördjupa sitt samarbete. Avsikten är att göra verksamheten effektivare men också att förenkla för allmänhet och företag när till exempel moms ska betalas in.

Skatteverket och Tullverket har gjort en gemensam rapport som ligger till grund för samarbetet. Främst rör detta företagen men även privatpersoner som till exempel vill göar inköp via Internet. Meningen är att det så långt det är möjligt ska räcka med att kontakta en av de båda myndigheterna.

Tyngdpunkten i rapporten ligger på två områden: Man vill förenkla hantering och kontroll ifråga om punktskatter och moms och utveckla nya tjänster inom ramen för 24-timmarsmyndigheten.

Ett förslag som ska utredas ytterligare är om Tullverket kan utnyttja Skatteverkets skattekonton när avgifter tas in från importföretagen.

Myndigheterna ska även undersöka om man tillsammans kan förebygga och bekämpa brottslighet som smuggling, momsfusk och skalbolagsaffärer samt göra gemensamma riskanalyser och revisioner av företag.

En del av förslagen i rapporten förutsätter att nuvarande lagstiftning ändras.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Rättsväsende
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA