Miljardöverskott för Posten

POSTEN2006-02-22

Posten gjorde under 2005 en vinst på närmare en och en halv miljard kronor efter skatt.

Genom nerdragningar och effektiviseringar, och ökad satsning på direktreklam och logistik har Posten vänt från ekonomisk kris för två år sedan till att leverera storvinster.

Också 2004 hade Posten vinstsiffror på över en miljard, men då ingick reavinster efter försäljningar. Förra årets överskott kommer ur den egna verksamheten.

Vd Erik Olsson beklagar i bokslutskommuniken att inget besked kommiit om Svensk Kassaservice:

”Detta innebär tyvärr en fortsatt oro och osäkerhet för medarbetarna och en fortsatt olycklig otydlighet gentemot kunderna”.

Han förutspår fortsatt ökad konkurrens på den nordiska postmarknaden. Såväl från andra nordiska aktörer som andra internationella logistikföretag. Men han anser att svenska Posten står väl rustat på den enda postmarknad i världen som är helt konkurrensutsatt:

”Vi har en god finansiell ställning, vi har världens bästa leveranskvalitet, våra insatser för att minska sjukfrånvaron börjar ge resultat och våra koncernbolag i Norden utvecklas positivt. Detta är några av många anledningar till att jag är optimistisk inför framtiden”, säger Erik Olsson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA