Bild: Ulrika Persson/Kriminalvården

Modulhus ger 64 nya platser på Hällbyanstalten

KRIMINALVÅRDEN2023-02-17

En ny modulbyggnad ger Hällbyanstalten utanför Eskilstuna 52 nya celler med 64 platser. ”Ett välkommet tillskott i placeringsläget för Kriminalvården”, konstaterar anstaltschefen Peter Kjellin i ett pressmeddelande.

Det nybyggda modulhuset på Hällbyanstalten invigdes formellt på torsdagen. Det är den första modullösningen på en klass 1-anstalt, den högsta säkerhetsklassen.

Tolv av de nya cellerna har möjlighet till dubbelbeläggning. Det ger 64 nya platser fördelade på fyra avdelningar. De första intagna kommer under nästa vecka.

”Det känns väldigt roligt att äntligen få komma igång. Vi har haft en byggarbetsplats mitt inne på anstaltsområdet i flera år nu och ett gott samarbete mellan vår verksamhet, Specialfastigheter och Wästbygg”, framhåller Peter Kjellin i pressmeddelandet.

Arbetet med att få till fler platser på Hällbyanstalten genom modulhus har pågått sedan 2019. Under 2021 inleddes byggnadsarbetena och bygget har enligt pressmeddelandet försenats ytterligare under resans gång. En stor del av förseningen beror på svårigheter med att sätta standarden för hur en modulbyggnad ska utformas för en klass 1-anstalt.

”Den här processen har varit spännande, rolig, tung, och utmanande. Det är vår första klass ett-modul och vi är jätteglada att de här platserna nu finns”, sade Fia Lundbäck, chef för Kriminalvårdens region Mitt, i sitt invigningstal.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA