Möjligt få skatteåterbäring till påsk

SKATTER2017-01-10
Skatteverket vill att fler ska skaffa en digital brevlåda för säker kommunikation med myndigheter och företag. Myndigheten erbjuder skatteåterbäring redan till påsk till den som skaffar en sådan brevlåda.

Redan i år kan den som ska få skattepengar tillbaka få pengarna till påsk, skriver Skatteverket på sin webbplats. Förutsättningen är att den enskilde skaffar en digital brevlåda för myndighetspost senast 1 mars och att man anmält ett konto för utbetalningen till Skatteverket.

Skatteverket länkar till tre leverantörer av tjänsten digital brevlåda. Två är privata aktörer, medan Min myndighetspost drivs av Skatteverket i samarbete med andra myndigheter. Min myndighetspost ansluter bara myndigheter som avsändare, medan de övriga två är öppna också för privata företag.

För att skapa en digital brevlåda behöver den enskilde ha en e-legitimation i datorn eller Mobilt Bank-ID i sin smartphone. Samma identifikation används sedan för att komma åt sina digitala brev.

Skatteverkets krav för att kunna betala ut skatteåterbäringen till påsk är att den skattskyldige deklarerar digitalt med myndighetens app eller i e-tjänsten senast 29 mars, utan att ändra eller lägga till något.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.