MSB slutar ta emot sponsrad alkohol

MSB2018-02-22
Ingen kommer att bli polisanmäld, men reglerna ska ändras. Det är vikarierande generaldirektör Nils Svartz svar på Aftonbladets avslöjande att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, tagit emot dyra middagar och sponsrad alkohol från en leverantör.

I går avslöjade Aftonbladet att anställda på MSB låtit sig bjudas på en lyxmiddag på ett känt hotell i Frankrike av en leverantör, Airbus Defence & Space, som myndigheten har ett miljardkontrakt med. Dessutom har MSB låtit samma leverantör sponsra ett stort evenemang, Rakeldagen, med alkohol.

Nu rapporterar Aftonbladet att MSB ska ändra sitt regelverk kring mutor, jäv och representation. Men ingen anställd kommer att polisanmälas.

”Jag ser inte att det är något olagligt i det här. Jag ser att det finns en del lämplighetsfrågor som vi kanske skulle ha diskuterat, och med den här bakgrunden, gjort annorlunda”, säger Nils Svartz till Aftonbladet.

När det gäller leverantörens sponsring av alkohol till MSBs evenemang, säger Nils Svartz till tidningen att det är direkt olämpligt och att det inte kommer hända igen. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

MSB Mutor
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.