För mycket att göra – för lite folk

MEDLEM I ST2003-12-16

Arbetsuppgifter: Mitt arbete går ut på att beskriva böcker och dokument så att man lätt kan hitta dem i katalogsystemet Libris. Vi ger riktlinjer för klassificering och katalogisering av allt material, även hemsidor på Internet.
Det är en oändlig uppgift, även när det gäller det tryckta materialet är det bara en bråkdel vi hinner med.
Vi samarbetar också med andra bibliotek, museer och arkiv.

Fritid: Har ingen! Jag vet i alla fall vad jag har att göra när jag kommer hem. Men det händer att vi går på promenader, på museum eller bio. Och så är jag delägare i ett torp i Uppland, och det är en hel del jobb med det.

Det bästa med jobbet: Jag har jobbat här sedan –84 och tycker verkligen om KB. Det är spännande med en gammal institution med sina långa traditioner, som samtidigt är modern och har till uppgift att driva utvecklingen framåt. Vi har även ganska mycket internationella kontakter.

Det vill jag förändra i jobbet: KB gick igenom både en organisationsförändring och en ombyggnad för några år sedan, och arbetsmiljön har blivit mycket bättre. Om det är något som behöver förändras är det vår pressade arbetssituation. Vi har för mycket att göra och för lite folk.
Det behövs också förebyggande hälsovård. Här finns många med stillasittande jobb och andra som arbetar mycket med tunga lyft.

Därför är jag med i ST: När jag studerade gick jag med i DIK-förbundet, ett Sacoförbund. Men när jag kom hit kändes det mer naturligt att vara med i ST än ett fack som bara ser en yrkeskategori.

Viktigaste frågan för facket: De grundläggande frågorna: vara ombud för medlemmarna gentemot arbetsgivaren, representera i förhandlingar och se till att alla behandlas rättvist.

Fakta:

Namn: Stina Degerstedt. 
Ålder: 45 år.
Bor: Hyreslägenhet på Södermalm, Stockholm. 
Familj: Sambon Stefan samt Love och Björn, 8 respektive 5 år.
Yrke och arbetsplats: Bibliotekarie på enheten för bibliografisk utveckling och samordning på Kungliga biblioteket.
Lön: 23 700 kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.