”Några svåra frågor återstår”

AVTALSRÖRELSEN2012-09-28
Ambitionen är fortfarande att ett nytt avtal för myndighetsanställda ska vara klart när nuvarande avtal går ut på söndag. ”Mycket är klart, men några svåra frågor återstår att lösa”, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.

Förhandlingskontakterna mellan Offentliganställdas förhandlingsråd, där ST ingår, och Arbetsgivarverket om ett nytt avtal på myndighetsområdet har blivit allt tätare. Om drygt två dagar går nuvarande avtalsperiod ut och fortfarande lever hoppet om att ett nytt avtal snart är på plats.

– Vi gör ett seriöst försök att hinna klart. Det hade vi inte gjort om det inte fanns möjlighet att lyckas, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar, som också är förhandlingsledare för Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR.

Hon säger att många frågor är avklarade, men att det fortfarande finns några svåra frågor som måste lösas innan parterna är överens.

– Vårt mål är att medlemmarna inte ska behöva vänta för länge på sitt nya avtal, säger Åsa Erba-Stenhammar. 

När parterna enats vid förhandlingsbordet ska förtroendevalda och styrelserna i de åtta förbund som ingår i OFR säga sitt innan  något avtal kan undertecknas.

ST ingår i offentliganställdas förhandlingsråd

På myndighetsområdet förhandlar ST tillsammans med andra förbund inom Offentlig­anställdas förhandlingsråd, OFR/S, P, O. Förutom ST ingår Lärarförbundet, Ledarna, Försvarsförbundet, Vårdförbundet, Polisförbundet, Tull-kust och Officersförbundet. Motpart är Arbetsgivarverket, en myndighet som organiserar statliga arbets­givare. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Avtalsrörelse
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.