”Goda förhoppningar om nytt avtal”

AVTALSRÖRELSEN2012-10-01
Förhandlingarna om ett nytt statligt avtal har pågått hela helgen. ”Vi har goda förhoppningar om att ha ett nytt avtal på plats inom kort”, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.

Vid midnatt mellan 30 september och 1 oktober gick det gamla avtalet för STs medlemmar på myndighetsområdet ut.

Och i går eftermiddag skildes parterna – Arbetsgivarverket och de åtta förbund som ingår i Offentlighetsanställdas förhandlingsråd, OFR – åt med det gemensamma beslutet att det gamla avtalet ska förlängas med 2 dagars uppsägningstid.

Åsa Erba-Stenhammar, som också är förhandlingsledare för OFR, säger att hon har goda förhoppningar om att ett nytt avtal snart är på plats.

På onsdag kallas STs avtalsråd med förtroendevalda från olika avdelningar in. Det tyder på att parterna i princip är överens om innehållet i ett nytt avtal.

Men innan avtalet kan skrivas under ska de förtroendevalda i de åtta förbund som förhandlar tillsammans få säga sitt.

ST ingår i offentliganställdas förhandlingsråd

På myndighetsområdet förhandlar ST tillsammans med andra förbund inom Offentlig­anställdas förhandlingsråd, OFR/S, P, O. Förutom ST ingår Lärarförbundet, Ledarna, Försvarsförbundet, Vårdförbundet, Polisförbundet, Tull-kust och Officersförbundet. Motpart är Arbetsgivarverket, en myndighet som organiserar statliga arbets­givare. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Avtalsrörelse
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.