Neddragningar på Regeringskansliet

REGERINGSKANSLIET2010-05-20

Regeringskansliet dras med övertalighet. Nu sjösätts en omställningsorganisation för ett 90-tal personer. Målet är att hitta lösningar som ska minimera antalet uppsägningar.

Förvaltningsavdelningen inom Regeringskansliet ska slimmas. Nedskärningarna berör framför allt arkiv, bibliotek, service och IT.

– Det är en omorganisation som resulterar i färre befattningar. Vi har förändrat kravprofiler för att skapa en effektivare verksamhet, säger Stellan Broman, ämnesråd och förhandlingsledare i omställningsprocessen.

De berörda har fått redovisa kompetensprofiler och anmäla intresse för max två tjänster. Men trots övertaligheten har ingen blivit uppsagd.

– Personerna i omställningsorganisationen är att betrakta som övertaliga just nu. Men vi försöker hitta lösningar, som omplaceringar och pensionsavgångar. Förhoppningsvis kan vi hålla nere antalet uppsägningar. Så småningom kommer också Trygghetsstiftelsen att kopplas in, säger Stellan Broman.

Under tiden som medarbetarna befinner sig i omställningsorganisationen får de lön från arbetsgivaren, precis som tidigare. Det finns än så länge inget slutdatum för den processen.

ST är det största facket bland de drabbade medarbetarna. Förbundets avdelningsordförande Per Hellman betonar att det i nuläget inte föreligger några uppsägningar, men tycker att det i övrigt är för tidigt att kommentera processen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA