Negativa erfarenheter av distansundervisning

HÖGSKOLAN2021-12-13
I en undersökning uppger sju av tio studenter i Stockholm att deras studier har påverkats negativt av distansundervisningen under pandemin.

Studentbarometern genomförs årligen på uppdrag av Stiftelsen Stockholms studentbostäder, SSSB. Varannan av de intervjuade uppger att de i hög grad haft ett sämre mående under pandemin.

”För oss är det viktigt att följa upp pandemin för att se hur våra över tio tusen hyresgäster mår och hur de har påverkats under den här tiden. Det är tydligt att pandemin slagit hårt mot studenter”, konstaterar SSSBs vd Ingrid Gyllfors i ett pressmeddelande.

Frågorna i undersökningen handlar om studenters generella attityder och värderingar, deras tankar om Stockholm att leva och bo i, deras bostadssituation och framtid samt hur de upplevt pandemin.

Undersökningen har genomförts av Origo Group, och frågorna har ställts till över 1 000 studenter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Högskolan Corona
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.