Negativa erfarenheter av distansundervisning

HÖGSKOLAN2021-12-13

I en undersökning uppger sju av tio studenter i Stockholm att deras studier har påverkats negativt av distansundervisningen under pandemin.

Studentbarometern genomförs årligen på uppdrag av Stiftelsen Stockholms studentbostäder, SSSB. Varannan av de intervjuade uppger att de i hög grad haft ett sämre mående under pandemin.

”För oss är det viktigt att följa upp pandemin för att se hur våra över tio tusen hyresgäster mår och hur de har påverkats under den här tiden. Det är tydligt att pandemin slagit hårt mot studenter”, konstaterar SSSBs vd Ingrid Gyllfors i ett pressmeddelande.

Frågorna i undersökningen handlar om studenters generella attityder och värderingar, deras tankar om Stockholm att leva och bo i, deras bostadssituation och framtid samt hur de upplevt pandemin.

Undersökningen har genomförts av Origo Group, och frågorna har ställts till över 1 000 studenter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Högskolan Corona
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.