Nollbud till kommunanställda

AVTAL2009-10-07

Nu sällar sig även arbetsgivaren för de kommun- och landstingsanställda, SKL, till dem som inte vill reglera löneökningarnas storlek i de centrala avtalen.

Det var vid ett möte med förtroendevalda från Lärarförbundet och Lärarnas riksförbund som Ingela Gardner-Sundström, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, gav besked om arbetsgivarens ingång i avtalsrörelsen.

SKL vill att så lite pengar som möjligt, och helst inga pengar alls, ska fördelas centralt, enligt Lärarförbundets rapportering från mötet.

Ingela Gardner-Sundström bedömde att det fanns utrymme för lokala löneökningar på 2 eller 2,5 procent.

Arbetsgivaren vill också få ett större lokalt inflytande över arbetstiden och den förtroendearbetstid som bland annat används till att förbereda lektioner.

På den privata sidan har arbetsgivarorganisationerna Almega och Svenskt Näringsliv deklarerat att de inte vill se några centrala lönepåslag i de nya avtalen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA