Normaliserad handläggning av körkort

TRANSPORTSTYRELSEN2010-11-19

Hanteringen av körkortsärenden på Transportstyrelsen har normaliserats. Det framgår av en rapport från myndigheten till Näringsdepartementet.

Sedan Transportstyrelsen vid det gångna årsskiftet tog över alla körkortsärenden från landets länsstyrelser har väntetiderna varit oacceptabelt långa. Många människor har klagat, och myndigheten har anmälts till Justitieombudsmannen, JO, vid upprepade tillfällen. JO har också kritiserat körkortshanteringen.

Nu är handläggningstiderna normala, väntetiderna i telefon kortare och situationen betydligt bättre än jämfört med för bara ett halvår sedan. Det framgår av Transportstyrelsens rapport till Näringsdepartementet i samband med ett uppföljningsmöte av Transportstyrelsens verksamhet. Handläggningstiden för de vanligaste ärendetyperna är nu högst tre veckor. Det har också inneburit drastiskt minskade telefonköer, då färre ringer och efterlyser besked i sina ärenden.

”Med gemensamma krafter har vi vänt trenden och nu går det åt rätt håll. Den kritik vi fått från enskilda och inte minst JO har nu rättats till. Det återstår dock fortfarande mycket arbete och vi kommer att fortsätta, bland annat genom att införa flera e-tjänster för att förbättra och förenkla”, säger Transportstyrelsens generaldirektör Staffan Widlert i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA