Ny chef för Tillväxtanalys

TILLVÄXTANALYS2016-12-01

Sonja Daltung blir ny generaldirektör för Tillväxtanalys. Det beslutade regeringen i dag. Hon tillträder tjänsten 23 januari nästa år.

Sonja Daltung är idag kanslichef på Expertgruppen för Biståndsanalys. Hon är doktor i nationalekonomi och har tidigare bland annat varit huvudsekreterare i Finanskriskommittén, enhetschef vid finansdepartementets finansmarknadsavdelning och arbetat på Riksbanken.

”Tillväxtanalys har en mycket viktig uppgift när det gäller utvecklingen av tillväxtpolitiken i Sverige. Genom policyrelevanta analyser och utvärderingar får vi kunskap om de hinder och den potential som finns inom tillväxt- och innovationspolitiken. Jag är glad att Sonja Daltung har tackat ja till uppdraget som generaldirektör. Hon har en gedigen kunskap och erfarenhet som gör henne väl lämpad för uppgiften”, skriver näringsminister Mikael Damberg i en kommentar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Övrigt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA