Ny gd utsedd för kriminalvården

NYHET2004-09-27

ST inom Kriminalvårdsverket är positivt till att Lars Nylén utsetts till ny generaldirektör efter Lena Häll Eriksson.

Regeringen har utsett Lars Nylén till ny chef för Kriminalvårdsstyrelsen. Han tillträder sin tjänst den 28 september.

– Jag tror att Lars Nylén blir en bra chef, han har erfarenhet av både polisarbete och jobb inom kriminalvården, säger Kristina Eriksson, ordförande för ST inom kriminalvården. Jag är också glad över att utnämningen skett så snabbt.

Lars Nylén är sedan 1996 chef för Rikskriminalpolisen. Dessförinnan har han bland annat varit länspolismästare i Uppsala och polismästare i Tierp. Han är jur kand, har genomgått polischefsutbildningen och FBIs ledarskaps- och säkerhetsutbildning i USA.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Rättsväsende ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA