Ny generaldirektör på Naturvårdsverket

STATSFÖRVALTNING2015-09-18
Björn Risinger blir ny generaldirektör för Naturvårdsverket efter Maria Ågren, som i våras blev ny chef för Transportstyrelsen. Björn Risinger tillträder 1 oktober.

Regeringen har utnämnt Björn Risinger till generaldirektör och chef för Naturvårdsverket. Han kommer närmast från jobbet som generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten och tillträder 1 oktober. Han har tidigare bland annat varit generaldirektör för Fiskeriverket och länsöverdirektör vid Länsstyrelsen i Skåne.

Ingemar Berglund blir tillförordnad generaldirektör på Havs- och vattenmyndigheten från 1 oktober.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.