Ny generaldirektör på SiS

STATENS INSTITUTIONSSTYRELSE2019-05-02

I dag utsågs Elisabet Åbjörnsson Hollmark till generaldirektör för Statens institutionsstyrelse, SiS. Hon jobbar för närvarande som direktör och ställföreträdande generaldirektör på Kriminalvården.

”ST inom SiS välkomnar Elisabet Åbjörnsson Hollmark som generaldirektör. Vi hoppas få möjlighet till kontinuerlig dialog för att tillsammans lösa de problem som SiS har”, kommenterar ordföranden Thord Jansson utnämningen på avdelningens Facebooksida.

Elisabet Åbjörnsson Hollmark kommer liksom Försäkringskassans nyutsedda generaldirektör Nils Öberg från Kriminalvården. Där har hon arbetat som kriminalvårdsdirektör och ställföreträdande generaldirektör. Hon tillträder sin tjänst 15 augusti.

”Jag ser fram emot att vara med och förstärka och utveckla Statens institutionsstyrelse. Myndigheten har ett viktigt och komplicerat uppdrag med en stor spännvidd, från omvårdnadsfrågor till säkerhetsarbete. Det är något jag känner igen väl från min tidigare yrkesverksamhet. Det är också utsatta klientgrupper med stora behov av stöd och hjälp. En effektiv samverkan med samhällets olika delar är en förutsättning för att lyckas och att nå resultat”, kommenterar Elisabet Åbjörnsson Hollmark utnämningen i ett pressmeddelande.

Elisabet Åbjörnsson Hollmark.
Bild: Kriminalvården
Elisabet Åbjörnsson Hollmark.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA