Olle Vikmång, kommunstyrelsens ordförande Norrköping, Björn Myrberg, Kriminalvårdens ekonomi- och fastighetschef, Mikael Karlsson, kommunstyrelsens ordförande Värnamo, och Viktoria Rydholm, tf chef för fastighetsenheten Kriminalvården.
Bild: Magnus Andersson
Olle Vikmång, kommunstyrelsens ordförande Norrköping, Björn Myrberg, Kriminalvårdens ekonomi- och fastighetschef, Mikael Karlsson, kommunstyrelsens ordförande Värnamo, och Viktoria Rydholm, tf chef för fastighetsenheten Kriminalvården.

Nya anstalter i Norrköping och Värnamo

KRIMINALVÅRDEN2022-06-15
Kriminalvården har sedan tidigare beslutat att utöka verksamheten i region Öst och nu står det klart att myndigheten satsar på två mindre anstalter, en i Norrköping och en i Värnamo. Tillsammans ska de kunna ta emot 400 intagna.

”Vi ser viktiga fördelar med att etablera två initialt något mindre anstalter i regionen istället för en större anstalt”, framhåller Kriminalvårdens ekonomi- och fastighetschef Björn Myrberg, i ett pressmeddelande.

Kriminalvården har undersökt förutsättningarna för en etablering i flera kommuner i region öst, men nu står det alltså klart att myndigheten går vidare med Norrköping och Värnamo. Bland annat är dessa orter strategiska ur transporthänsyn, poängteras i pressmeddelandet. En ny anstalt i Värnamo förbättrar enligt Kriminalvården förutsättningarna för transporter mellan befintlig verksamhet på öst- respektive västkusten, medan en ny anstalt i Norrköping förbättrar transportmöjligheterna i nord-sydlig riktning längs E4.

Nästa steg i arbetet är att skriva avsiktsförklaringar med företrädare för Norrköpings och Värnamo kommun. Målsättningen är att de nya anstalterna ska vara klara 2028.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.