Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren.
Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren.

Ny anstalt i Norrköping ska ge 200 jobb

KRIMINALVÅRDEN2022-09-27
Kriminalvården har träffat en överenskommelse med Norrköpings kommun om placeringen av myndighetens nya anstalt med drygt 200 arbetsplatser. ”Vi bygger nya lokaler där vi tror att vi klarar kompetensförsörjningen och det tror vi att vi gör här i Norrköping”, förklarar generaldirektör Martin Holmgren i ett pressmeddelande.

Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren och kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång har skrivit under ett samverkansavtal kring den planerade anstalten. Den nya kriminalvårdsanläggningen ska ligga i höjd med handelsområdet Ingelsta väster om E4. Anläggningen beräknas stå klar 2028 och ge något fler än 200 fasta jobb.

Att valet fallit på Norrköping handlar bland enligt Martin Holmgren annat om möjligheten att rekrytera personal. ”Vi bygger nya lokaler där vi tror att vi klarar kompetensförsörjningen och det tror vi att vi gör här i Norrköping”, förklarar han i ett pressmeddelande.

Han konstaterar också att den nya anstalten innebär att myndigheten ytterligare förstärker sin närvaro på orten:

”Kriminalvården har en stolt tradition av att ha verksamhet i Norrköpingsregionen och vi är glada över att det fortsätter att vara så. Förutom huvudkontoret finns här både häkte, frivård och anstalterna Skenäs och Kolmården.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.