Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren.
Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren.

Ny anstalt i Norrköping ska ge 200 jobb

KRIMINALVÅRDEN2022-09-27

Kriminalvården har träffat en överenskommelse med Norrköpings kommun om placeringen av myndighetens nya anstalt med drygt 200 arbetsplatser. ”Vi bygger nya lokaler där vi tror att vi klarar kompetensförsörjningen och det tror vi att vi gör här i Norrköping”, förklarar generaldirektör Martin Holmgren i ett pressmeddelande.

Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren och kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång har skrivit under ett samverkansavtal kring den planerade anstalten. Den nya kriminalvårdsanläggningen ska ligga i höjd med handelsområdet Ingelsta väster om E4. Anläggningen beräknas stå klar 2028 och ge något fler än 200 fasta jobb.

Att valet fallit på Norrköping handlar bland enligt Martin Holmgren annat om möjligheten att rekrytera personal. ”Vi bygger nya lokaler där vi tror att vi klarar kompetensförsörjningen och det tror vi att vi gör här i Norrköping”, förklarar han i ett pressmeddelande.

Han konstaterar också att den nya anstalten innebär att myndigheten ytterligare förstärker sin närvaro på orten:

”Kriminalvården har en stolt tradition av att ha verksamhet i Norrköpingsregionen och vi är glada över att det fortsätter att vara så. Förutom huvudkontoret finns här både häkte, frivård och anstalterna Skenäs och Kolmården.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA