Björn Myrberg, ekonomi- och fastighetsdirektör på Kriminalvården, och Mikael Karlsson, ordförande för kommunstyrelsen i Värnamo, undertecknade ett samarbetsavtal gällande en ny anstalt i Värnamo.
Bild: Olaf Zobel
Björn Myrberg, ekonomi- och fastighetsdirektör på Kriminalvården, och Mikael Karlsson, ordförande för kommunstyrelsen i Värnamo, undertecknade ett samarbetsavtal gällande en ny anstalt i Värnamo.

Ny stor anstalt planeras i Värnamo

KRIMINALVÅRDEN2022-11-01

Kriminalvården och Värnamo kommun har undertecknat ett avtal om att en ny anstalt ska byggas utanför staden. Anläggningen planeras ha 200–250 intagna och ungefär lika många anställda.

Kriminalvårdens nya anläggning i Småland ska enligt ett pressmeddelande byggas på ett cirka 30 hektar stort område utanför Hörle strax norr om Värnamo. Anstalten beräknas vara klar senast 2028 och ha 200–250 platser. Enligt Kriminalvården kommer antalet anställda vara ungefär lika stort.

”Kriminalvården har en ansträngd platssituation och att bygga nytt i kombination med ett bygga ut befintliga anläggningar är viktigt för att myndigheten ska klara sitt uppdrag att verkställa straff och minska återfall i brott även i framtiden”, kommenterar Kriminalvårdens ekonomi- och fastighetsdirektör Björn Myrberg planerna i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.