Björn Myrberg, ekonomi- och fastighetsdirektör på Kriminalvården, och Mikael Karlsson, ordförande för kommunstyrelsen i Värnamo, undertecknade ett samarbetsavtal gällande en ny anstalt i Värnamo.
Bild: Olaf Zobel
Björn Myrberg, ekonomi- och fastighetsdirektör på Kriminalvården, och Mikael Karlsson, ordförande för kommunstyrelsen i Värnamo, undertecknade ett samarbetsavtal gällande en ny anstalt i Värnamo.

Ny stor anstalt planeras i Värnamo

KRIMINALVÅRDEN2022-11-01
Kriminalvården och Värnamo kommun har undertecknat ett avtal om att en ny anstalt ska byggas utanför staden. Anläggningen planeras ha 200–250 intagna och ungefär lika många anställda.

Kriminalvårdens nya anläggning i Småland ska enligt ett pressmeddelande byggas på ett cirka 30 hektar stort område utanför Hörle strax norr om Värnamo. Anstalten beräknas vara klar senast 2028 och ha 200–250 platser. Enligt Kriminalvården kommer antalet anställda vara ungefär lika stort.

”Kriminalvården har en ansträngd platssituation och att bygga nytt i kombination med ett bygga ut befintliga anläggningar är viktigt för att myndigheten ska klara sitt uppdrag att verkställa straff och minska återfall i brott även i framtiden”, kommenterar Kriminalvårdens ekonomi- och fastighetsdirektör Björn Myrberg planerna i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.