Anstalt i Västerbotten får fler platser

KRIMINALVÅRDEN2022-09-30
I Sörbyn utanför Umeå har Kriminalvården inlett bygget av nya hus på anstaltsområdet, vilket enligt planerna ska öka antalet platser från 40 till 144. Nybygget innebär att ett femtiotal personer kommer att nyanställas.

Skogsbruksanstalten Sörbyn är ett av de 50-tal olika byggprojekt som Kriminalvården arbetar med för att öka antalet platser i anstalter och på häkten. Vid Sörbyn handlar det om mer än 100 nya platser på det befintliga anstaltsområdet. Byggnaderna kommer att färdigställas etappvis och målet är att allt ska stå klart 2026.

I ett pressmeddelande från Kriminalvården kommenterar generaldirektör Martin Holmgren beslutet att bygga ut anstalten: ”På anstalten Sörbyn finns gott om både kunskap, tradition och historia att bygga vidare på. Nu ska anstalten växa rejält och få bättre förutsättningar för att bedriva återfallsförebyggande verksamhet i en god arbetsmiljö.”

Med de nya platserna följer också behov av att nyrekrytera personal. Kriminalvården kommer att anställa ett femtiotal nya medarbetare vid anstalten, som varit i bruk sedan 1945.

”Vi behöver nya medarbetare från en rad olika yrkesgrupper. Mest kriminalvårdare, men också lärare, produktionsledare, sjuksköterskor och kockar”, konstaterar Kriminalvårdens delprojektledare Heidi Porko i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.