Nytt häkte öppnas på Salberga

KRIMINALVÅRDEN2022-09-16
Ett nytt häkte med 44 platser öppnas i Sala 17 oktober. De nya platserna inryms i ett eget, nybyggt hus invid Salbergaanstalten. Kriminalvården kommer att rekrytera 40 anställda för att bemanna verksamheten.

Det nya häktet i Sala blir ett så kallat restriktionshäkte där lokalerna är anpassade för att ta emot häktade vars kontakt med omvärlden är starkt begränsad.

”De här platserna är viktiga både för Salberga och för hela Kriminalvården”, konstaterade Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren i samband med att det nybyggda huset invigdes på torsdagen.

Enligt Martin Holmgren är de nya lokalerna ändamålsenliga och anpassade för att driva ett bra återfallsförebyggande arbete. Det nya häktet är en del av Kriminalvårdens utbyggnad från dagens 32 häkten med 2 500 platser till mer än 3 100 platser 2030.

”De nya lokalerna ökar vår förmåga att bedriva en bra häktesverksamhet för såväl de häktade som för våra medarbetare. Det är moderna lokaler, helt anpassade för verksamheten och för vårt uppdrag – att motverka negativa effekter av att vara häktad med restriktioner och den isolering det innebär”, framhöll kriminalvårdschef Heini Lindell i samband med invigningen. 

Det ökade antalet platser på Salberga innebär att myndigheten behöver rekrytera cirka 40 nya medarbetare. Rekryteringsarbetet pågår fortfarande. I uppstarten lånar Kriminalvården in medarbetare från andra verksamhetsställen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.